Maxi Cosi Pebble Plus

Maxi Cosi är ett holländskt märke som funnits på den svenska marknaden i många år. De var först ut med världens först I-size stol, Pearl XP. Som dessutom är den första att bli Plusgodkänd. Kort därefter kom de även med Pebble Plus som ni ska få läsa om här. Även detta det första i sin klass! Maxi Cosi levererar år efter år.

Sedan 2014 sponsrar Dorel Juvenile BilbarnZtolar och Pebble Plus är en stol från dem.

farben-maxi-cosi-pebbleplus

Utseende, material och comfort
Pebble Plus ser kanske inte så mycket utför världen när det står där på hyllan. Enkel 3-punktssele, enkla former och ett enkelt inlägg. Men så kommer vi till de små detaljerna som MC är bra på. Det lilla extra som gör att det känns lyxigare än det ser ut. Pebble Plus är som Pearl XP utrustad med samma teknik av grenbälte. Vilket gör att när du knäppt upp selen och grenbältet lägger sig i sin hållare. Då kan man länga selen. Inga knappar att trycka på och inga remmar som snurrar sig.

Klädseln är väldigt mjuk och babyinlägget är stabilt. Jag gillar att det blir som en kokong runt barnet. Pebble Plus finns att välja i många olika färger. En färg för varje smak! Axelskydden är i samma material som klädseln och mjuka och följsamma. Hade önskat att de var ca 2 cm längre då de blir något korta åt den större bebisen. Babyinlägget är vändbart och har olika färger /mönster.

Pebble Plus något tyngre än MC:s tidigare babyskydd. Men det är fortfarande ett av de lättaste på marknaden.

Nu ska vi ta upp något som jag ogillar med alla MC:s babyskydd. Och det är suffletten, dvs solskyddet. Den är jättebra för barnet, skyddar bra och är snygg. Men den kan ge den mest tålmodiga föräldern ett mindre utbrott. Tyvärr fästs den i bågen. Vilket medför att man alltid måste ha den uppe, även när stolen är utanför bilen. Jag ser det även som ett minus att när man ska bära babyskyddet så måste man få in armen mellan sufflett och båge. När man inte ska använda suffletten gömmer man den i gummikanten på stolen. Bra ”gömställe”, men tror att många kommer strunta i detta. Och istället bara vika ner den över kanten. Vilket jag fått för mig kommer ge mer slitage än på många andra babyskydd. Det borde kunna lösas på något annat sätt.

 

Storlek

Pebble Plus är ett babyskydd som passar både den lilla och den stora bebisen. Enligt MC passar det barn upp till 75 cm. Med tiden kommer jag uppdatera med fler bilder på bebisar i olika storlekar. Babyskyddet är godkänt från 0-13 kg.

Montering

Pebble Plus går montera på två olika sätt. Antingen ihop med Family-Fix, Easybase 2, FamilyFix XP basen eller enbart med bilens bälte. Oavsett montering så är det barnsligt enkelt. Basen monteras med Isofix, dock kan armarna behöva lite övertalning för att komma ut. Men ju mer jag monterar, destu enklare blir det. Man måste bara lära sig i vilket läge man ska skjuta och trycka. Basen har även ett stödben. Och detta är ett babyskydd som man inte kan felmontera med basen. Basen indikerar både med ljus och ljud när babyskyddet/basen är korrekt eller fel monterad. Lättare än så kan det inte bli! När basen är på plats sätter man helt enkelt själva stolen i basen. Man lossar lätt babyskyddet genom en knapp på basen. Pebble Plus ingår i  Maxi Cosis FamilyFix familj. Detta innebär att basen är densamma som används till deras I-size stol Pearl XP.

 

Väljer man att montera med bilens bälte, så använder man inte basen alls. Bältet fästs som på de flesta babyskydd med midjebältet över skyddet och axelbälet runt skyddet.

Bältesändring

Enkelt och lätt gjort. Inget bälte som behöver kopplas loss och träs om. Man öppnar en lucka på baksidan av stolen. och därigenom trycker man ihop tvår knappar som gör att man kan sänka eller höja selen.

Helhetsintryck

Jag gillar Pebble Plus. Mer än jag gillar Pebble och Cabriofix. Anledningen är bland annat babyinlägget. I de modeller jag nämnde tidigare tycker jag att inläggen är lite ”klena”. Det känns mer stabilt och ombonat i Pebble Plus. Stort plus för 3-punktsselen och grenbältet. Minus för suffletten/solskyddet.

Vad är det då som gör att man ska köpa just detta? För det första så är det i nuläget det säkraste babyskyddet på marknaden. Nu undrar säkert många hur jag kan skriva detta. Men då P Plus är det enda i-size godkända babyskyddet på marknaden. Så är det faktiskt det enda som är hårdare testat än alla andra. Men detta kommer givetvis ändras när det kommer fler godkända babyskydd.

På bilderna nedan ser ni Adam ca 2 månader gammal. På första bilden med babyinlägget och på den andra utan inlägget.

Pebble Plus har rekommenderat pris på: 2599:-

FamilyFix basen har rekommenderat pris: 2299:-

 

 

Apr 24, 2015 | Posted by in Babyskydd, I-Size, Inlagg, Isofix monterad, Maxi Cosi | 1 comment

Comments (One Response)

Add Your Comment

Your email address will not be published.

Hosting by daromer