Hi-Way II VS Max-Way

Ännu en jämförelse. Denna gången mellan Britax Hi-Way II och Britax Max-Way. Två populära stolar som tar liten plats i bilen. Men vad har vi för skillnader?

Kikar man på stolarna så ser man en hel del skillnader. Hi-Way II är en betydligt ”enklare” stol jämfört med Max-Way.

 

Förutom den uppenbara skillnaderna så som att Hi-Way II saknar ”huvudstöd”. Så finns det även några till skillnader. Max-Way har tex ”steglös” bälteshöjning. Detta betyder att det finns betydligt fler bälteshöjder (7 st) och när man höjer nackstödet så höjer man även bältet. På Hi-Way II måste man trä om bältet och det finns bara tre olika lägen. Bälte och huvudstöd ändras smidigt på baksidan av Max-Way.

Från sidan sett ser de väldigt olika ut. Hi-Way II håller kvar vid den ”gamla” stilen. Medens Max-Way har fått en modernare stil.

Båda stolarna är Plusgodkända till 25 kg och passar i de flesta bilarna. De tar liten plats och är enkla att montera. Det som gör att jag rekommenderar Max-Way framför Hi-Way II är användningstiden. MW går använda ca 1 år längre bakåtvänd då den har något högre rygg och är något bredare inuti.

P 105 cm lång provsitter HW och MW i butik.

 

Stort tack till Lekia i Ljungby som låter mig testa deras stolar!

Det här inlägget postades i Bakåtvänd, Bakåtvänd 0-25 kg, Bältesmonterad, Britax, Inlagg, Jämförelser. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hi-Way II VS Max-Way

 1. Hanna skriver:

  Vi står och väger mellan Hi-way och Max-way till våra tvillingtjejer som snart vuxit ur sina babyskydd. Vi har en Toyota Avensis (t25 årsmodell 2008), någon som har koll på om båda dessa bilstolsmodeller är godkända att ha i mittensätet i vår bil? Hittar ingen fordonslista på Britax hemsida på dessa modeller. Vi har tänkt ha båda stolarna bak, en i mitten och en bakom passagerarsätet.

  • maromer skriver:

   Hej!

   Visst var det dig jag mailade med=)? Om inte så ser jag inga problem med att montera stolarna i denna bil. Jag hade valt Max-Way då de stolarna är ryliga men tar liten plats i bilen.

   Mvh Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *