När olyckan är framme

Ibland inträffar det som inte får hända. En bil kommer över på fel sida vägen och en frontalkrock är oundviklig. Man ser bilen och kan ingenting göra innan det smäller

Två vuxna och två barn satt i bilen som färdades i rätt riktning. Föraren ådrog sig  fraktur i bröstet och passageraren fick skador i handen. Bortsett från blåmärken. De fördes till sjukhus.

Barnen, en 7 månaders som satt fram i sitt babyskydd och en 2-åring som satt bak i sin bakåtvända stol klarade sig helt utan skador! Hade barnen inte färdats i bakåtvända stolar hade utgången med stor sannolikhet blivit mycket tragisk.

Föraren i den bil som kom över på fel sida vägen är misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Han och passageraren i den bilen fördes till sjukhus med lindriga skador. Hastigheten de höll va ca 70 km/h.

Jag har personlig kontakt med den familj som var med i olyckan. All information kommer således direkt från de inblandade.

Uppdatering 18/3-2015

Bilstolarna som satt i denna bil hämtades upp av Maxi Cosi och kontrollerades av deras tekniker i Holland. Det finns inga skador alls på stolarna.

Det här inlägget postades i Akta Graco, Axkid, Babyskydd, Bakåtvänd, Bakåtvänd 0-18 kg, Bakåtvänd 0-25 kg, Bältesmonterad, Bältesstol, Beemoo, BeSafe, Bilbarnstolar i buss, Brio, Britax, Chicco, Concord, Cybex, I-Size, Inlagg, Isofix monterad, Joie, Klippan, Krocktester, Maxi Cosi, Okategoriserade, Recaro, Tester, Tillbehör. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *