Concord Reverso

I samarbete med Jollyroom.se har BilbarnZtolar fått hem en Concord Reverso.

Concord har tidigare mest jobbat med framåt vända stolar. Och att de har tagit fram en I-Size stol är helt klart åt rätt riktning om de vill slå i Sverige. Jag har tidigare bara tittat på deras framåtvända stolar. Som har fått mycket bra kritik i både tester och av användarna. (Rekommenderar ej balkstolarna)

Då Reverso är en I-Size stol så kommer denna recension se lite annorlunda ut mot tidigare.

Utseende, material & komfort

Concord gör stilrena stolar och de ser exklusiva ut. Detta fortsätter de med även när de tog fram Reverso. Vid första anblick ser stolen ut som något från framtiden. Men man vänjer sig fort vid formen. Stolen finns i flera olika färger, en för varje familj. Babyinlägget i stolen har istället för den vanliga frigolit som barnet brukar ha närmast kroppen, någon form av foam-dyna. Stolen formar sig efter barnet. Materialet på klädseln är mjuk men drar lätt åt sig smuts.

  

Stolen är är utrustad med 3-punktsbälte.  Här tror jag att många rycket till. Men  stolen är 100% godkänd och testad med  detta bälte. Istället för att axelremmarna  blir längre, så längs grenbältet. Detta kallas  central bältesjustering. Vilket även medför  att det är barnsligt enkelt att få selen att sitt  åt runt barnet. Nästan lite för enkelt och jag  har fått spänna upp den lite på grund av att  jag helt enkelt spänt den för hårt. Jag har  bett yngsta sonen (3 år och 9 månader)  försöka knäppa upp både bälteslåset och länga selen. Detta har han inte lyckats med, trots att jag visat honom hur man gör. Bältesskydden är mjuka och ligger bra på barnet. Dock hade jag önskat bredare sele. Den är i smalaste laget och skruvar sig lätt. Jag saknar även någonstans att ”göra av” selen när man sätter i barnet. Jag kom på en egen lösning och trycker fast axelbanden mellan huvudstödet och stolen.

Barnen sitter mycket bra i denna stol och de har gott om stöd för hela kroppen. De sitter högt och ser ut. Det lite svårare att ändra lutningen på stolen. Lutningen ändras genom att skruva på ett reglage. Allt som man ska skruva på bör undvikas i bilar. Det är trångt och har man stolen bak är sätet framför i vägen. Däremot tycker jag ej att lutningen behöver ändras i denna bil. Sonen sover mycket bra i stolen. Huvudet ligger där det ska under hela resan.

Storlek

Att Reverso är en I-Size stol har jag nämnt innan. Detta medför även att den ska uppfylla vissa kriterier. Ett av dessa är att den ska ta liten plats, det gör den. Men trots detta blir det bra med plats för benen. Och jag ser inga som helst problem med att ett barn på 105 cm inte skulle få plats med benen. Stolen är inte den rymligaste på marknaden och den går inte jämföra med bältesmonterade stolar upp till 25 kg. Den är bara godkänd till 105 cm långa barn med en maxvikt på 22.5 kg. Det är nu vi höjer ögonbrynen då Reverso är den I-Size stol med högst maxvikt av alla. Bra gjort Concord! Jag kan med lite ”våld” få min snart 6-åriga son att få plats i stolen. Men han är för lång. Stolen passar både det mindre och större barnet. På bilderna nedan ser ni Axkid Minikid i jämförelse. Lägg även märke till att Minikid står längst in mot sätets rygg. Obs, Minikid är ej monterad.

Montering

I-size, en stol som inte går montera fel. Till och med ett barn ska kunna montera den. Nja, kanske inte men lätt är den att montera. Isofix och stödben. Röda indikatorer som blir gröna när stolen är korrekt monterad.  Jag använder mig av isofix ledare när jag monterar med isofix. Dock medföljer dessa ej med stolen. Stolen är lätt att ta bort men när jag så den på bild var jag orolig över att barnen själva skulle kunna släpa på isofixen. Detta kan de inte. Stolen skall alltid monteras med stödbenet nere.

 

Tillbehör

Concord har en del tillbehör. Men de finns inte tillgängliga på den svenska marknaden.

 

Helhetsintryck

Stolen är riktigt trevlig och det är väldigt lätt att spänna selen. Monteringen är lätt och det är svårt att göra fel. 4-åringen sitter bra i stolen både när han är vaken och sover. Stolen passar den som vill synas. Då den tar liten plats passar den även i de mindre bilarna.

 

 

Concord Reverso finns att köpa för 3999:- hos bland annat Jollyroom.se

 

 

Det här inlägget postades i Concord, I-Size, Inlagg, Isofix monterad. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Concord Reverso

  1. Pingback: Leo åker Mobi SPS och Reverso | Bilbarnztolar.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *