Besafe Izi Plus

Efterlängtad och äntligen är den här! Min recension om Besafe Izi Plus! Oj, oj, oj vad jag älskar denna stol! Det finns nog bara 2 små detaljer som jag inte gillar. Och dem kommer ni få läsa om nedan. Slå er till ro och njut.

Utseende, material & komfort

Fräscha färger och olika material ger en mångfald och en stol som passar även den med lite dyrare smak. Klassiska färger som smälter in och är lätta att hålla rena. Premuim Black 25, Fresh Dark Grey/Grey 40, Fresh Mood Indigo 66, Fresh Petrol/Grey 59, Fresh Purple/Grey 38, Fresh Red/Grey 37 och Premium Black. Här känner jag att man nog hade klarat sig med lite kortare namn, men är det exklusivt så ska även namnen vara så. För det är just så stolen känns. Den känns exklusiv. Lite extra här och lite extra där.

 

Materialet på den stol jag har är lätt att hålla rent. Besafe även valt att lansera en modell i ett mocca liknande material, Premium Black. Som är någon hundralapp dyrare än övriga stolar. Något jag däremot inte gillar är materialet på huvudstödet. Det är väldigt kompakt och blir mycket varmt för barnet. Tips är att lägga en handduk eller liknande om man har ett varmt barn. Klädseln är jobbig att få av vid tvätt och här kan önskas en enklare lösning. I stolen ingår en dyna som är bra till de mindre barnen. Denna har jag använt när min 3-åring åkt. Däremot inte när min 5-åring åkt i stolen. Bältet hålls undan med hjälp av en magnet när barnet ska i och ur stolen. Bältet är svårt att spänna och grenbältet är enligt mig någon cm för kort. Enligt Besfae kan de dock ej länga detta då det är så långt det får vara. Jag har haft mina duster just när jag ska spänna bältet. Det är inte lätt alla gånger. Speciellt inte på de mindre barnen. Jag har därför använt mig av Besafes bältessamlare. Då sitter selen åt mer runt barnet. Helt klart en nackdel att selen är trög att spänna. Stolen går luta under färd, vilket är att föredra till de mindre barnen. Jag har på bilderna stolen monterad mycket rak. Vilket gör att det ser ut som viloläget är dåligt. Detta är det inte.

 

Storlek

Besafe, en stol som tar stor plats i bilen. Eller? Här är det lite delat. Den tar mer plats än många andra stolar. Men den ger även mycket bra benplats. Något som behövs för de större barnen. Stolen är smal i yttermåttet men bred inuti. Godkänd från 0-25 kg och alltså Besafes första stol som går upp till 25 kg! Bra gjort av dem. Jag tycker att denna stol är optimal för både små som stora barn. Se själv på bilderna nedan. John 5 år, 115 cm lång och Theo 1½ år.

Montering

Enkelt och stabilt. Om jag skulle beskriva monteringen med 2 ord. Stolen fästs med 2 förankringsband, stödben och bilens bälte. Bältet dras runt  stolens två horn och runt plattan. Tyvärr krävs det lite längre bälte. I de äldre Volvo bilarna är bältet kort och det kan vara svårt eller omöjligt att kunna montera denna stol. Därför måste denna testas i bilen innan köp! Förutom det så sitter stolen stabilt i de bilar jag testat. Den sitter stenhårt tack vare att man ”pumpar” en platta mot sätet som sträcker sätet. Spaken till plattan sitter lite dumt till. Men då man bara använder den vis om montering så är detta inget som stört mig.

Om du monterar stolen fram så kan man montera den mot instrumentpanelen. Stödbenet behöver ej användas om stolen sitter stenhårt mot panelen! Stolen skall alltid monteras med stödbenet nere i baksätet.

Bältet ändrar man genom att höja eller sänka nackstödet. Detta kan vara lite trögt. Men är även ett moment som man inte gör så ofta.

Tillbehör

Besafe har en hel del tillbehör. Sätesskydd, spegel, bältessamlare, skyddsklädsel, aktivitetsficka, åkpåse till babyskydden, sparkskydd, regnskydd och extra klädslar. Jag har tyvärr inte testat några av deras tillbehör.

Helheltsintryck

En av mina favoriter. Den passar det lilla men även det stora barnet! En stol som rymmer barn upp till ca 115 cm. Ombonad, exklusiv, genomtänkt och trevlig i alla avseenden. Helt klart Besafes Ess! Har du tänkt att använda en och samma stol från babyskyddet och fram tills dessa att barnet vänds framåt. Då är detta stolen för dig! Prislappen är något högre, men här får du en stol som har hög komfort, går luta under färd och ger bra benplats.

Besafe Izi Plus går köpa från ca 3995:-

 

Sep 22, 2014 | Posted by in Bältesmonterad, BeSafe, Inlagg | 1 comment

Comments (One Response)

 1. John skriver:

  För kort bilbälte kan vara ett problem för många.
  Vi fick samma problem men löste det.
  Vi monterade just in stolen i en Saab 9-5.
  Samma sak där - bältet var för kort för att kunna monteras enligt beskrivning!
  Vi kunde alltså inte dra bältet igenom första hållaren, sedan kroken, sedan andra hållaren, klicka i bältet och sedan likadant tillbaka.
  Istället drog vi ut bältet till max och höll det ”dubbelt” redan från början.
  Förde det dubbla bältet, först genom första hållaren, sedan bort till andra hållaren, sedan spände vi ut det runt kroken och till sist sträckte jag hela bältet med all min kraft, pressade stolen neråt och klickade i det färdigdragna bältet i bälteshållaren.
  Det var inte ens en halv cm till godo men det gick!
  Hon hade gett upp, när jag gav det ett sista försök och det lyckades.
  Man behöver dra rejält hårt, så be någon med armstyrka om det inte går.
  Fördelen är att det nästan blir färdigspänt och klart, behövde inte vrida mycket på det lilla handtaget för att ”pumpa” stolen sträckt.

  Hoppas det här hjälper andra med samma problem.
  För övrigt är det en väldigt trevlig stol.

Add Your Comment

Your email address will not be published.

Hosting by daromer