Varning gällande Axkid Kidzofix! *Uppdaterad 9/11-13

Axkid Kidzofix:s stol lossnade idag helt från sin plats när Råd och Rön genomförde krocktester. Stolen var vid testet monterad med Isofix. På grund av detta så uppmanar Axkid alla att montera om denna stol med enbart bältet om man är osäker! Ta kontakt med den återförsäljare ni köpt stolen av för att få info om hur ni ska gå till väga.

Det är troligtvis de nya isofix fästerna som brustit och inte de gamla. Men jag uppmanar ALLA att omedelbart montera stolen med enbart bälte!

Vidare utredning kommer göras och jag återkommer så fort jag fått mer info från dem själva. Tills dess sprid detta till alla med Axkid Kidzofix stolar.

Krocktestet ses nedan. Stolen ska alltså inte vara farlig att använda om den monteras med bälte! Testet utfördes i 60 km/h.


Reportaget från TV4 hittar ni HÄR.

Uttalande från Axkid:
”Först av allt så vill vi från Axonkids sida poängtera att vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Att denna dåliga komponent kommit igenom våra kvalitetskontroller är för oss chockerande. Jag kommer efter detta att lägga upp en bild som visar nya och gamla Isofix armen så att ni själva skall kunna jämföra med er stol. Detta rör sig om 1386 st Kidzofix stolar som är sålda från och med Juni och till dags dato. Återigen så beklagar vi detta med kommer att återgärda stolarna för de försäldrar som så önskar. Under morgondagen så kommer vi att publicera ett meddelande på hemsidan där all information skall framgå tydligt.”

UPPDATERING

Har redan fått svar från Axkid och publicerar det nedan:

”Hej Malin.

Vår Kidzofix är testad enligt ECE r44 rev 04 med dom nya Isofix fästena med mycket bra resultat, vad ADAC har testat är ett överkrockstest. Vi har sålt 1386st i Europa med dom nya fästena som kom i Juli! Är du det minsta orolig så skall du fästa stolen med bilens tre punkts bälte så länge tills du får mer info om du har dom nya fästena eller inte. Vi kommer ut med mer information om detta på vår hemsida och Facebook. Har du en stol med dom nya Isofix fästena så kommer vi att åtgärda din stol.

Jag uppmanar alla som har en Kidzofix att bältes montera den, oavsett årsmodell. Man behöver inte vara orolig för dom gamla!

Tony Qvist

Sales Manager”

Jag bifogar även en bild på de Isofix fästen det gäller. All info har kommit direkt från Axkid.

image001

 

 

Uppdatering 9 November 2013

Nedan ser ni Krocktestet med Axkids gamla isofix fästen.

 

Jag vill även poängtera att Kidzofix fick nedslag på grund av att de hade för höga halter av ftalater i ett litet plastmärke. På de nya stolarna är detta märket i tyg. Är man osäker kan man lätt ta bort märket i plast. Det fyller ingen funktion. Axkid själva har testat märket utan att hitta några kemikalier.  Ni ser skillnad på märkena här vid sidan.

 

4 reaktion på “Varning gällande Axkid Kidzofix! *Uppdaterad 9/11-13

  1. Pingback: Lokakuun Autoliittotesti - Axkidin uudet isofixlukot pettivät! Myös Axonkidsin tärkeä tiedote! | Bilstolslotsen

  2. Pingback: Viktigt! Axkid om sin Kidzofix som lossnade: kolla artikelnumret på din stol! | Bilstolslotsen

  3. Nu har Axkid bytt mina isofix armar. Men det märkliga är att dom är exakt samma modell som dom befintliga bara ett klistrmärke är skillnaden.
    Har försökt nå Axkid ang detta utan resultat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>