Gripande filmer

Jag har de senaste dagarna fått inte mindre än 2 filmer från YouTube länkade till mig av mina kollegor från andra länder. Vi har alla samma syfte. Att minska dödsolyckorna och svåra skador hos barn i bil. Detta gör vi föräldrar och anhöriga lätt genom att se till att barnen åker bakåtvända så länge det går och genom att spänna fast barnen rätt i stolarna.

Den film jag lägger ut idag handlar om en pojke som hette Cameron. Han färdades framåtvänd trots att han inte ens var 1 år gammal. I bilen färdades även hans äldre bror, Connor. Även han framåtvänd. Camerons bror klarade sig undan med blotta förskräckelsen, en bruten arm och blåmärken. Men Cameron hade inte samma ”tur”. Han fick massiva hjärnskador, lungproblem och blåmärken över hela kroppen. Hjärnan svullnade och man var tvungen att operera bort stora delar av skallbenet för att ge hans hjärna en chans att kunna svullna.

Cameron dog av sina skador den 13 Maj 1013. 1 år och 13 dagar gammal blev han. Olyckan inträffade den 27 April 2013. Orsaken till olyckan var att föraren körde rakt ut vid en stoppskylt. Vad som är ännu mer skrämmande är att ingen av pojkarna i bilen var fastspända som de skulle! De var endast fastspända med bältesamlarna. Dessa gick sönder vid den våldsamma krocken och Cameron slungades ut genom bilen. Connor klarade sig tack vare att förarens säte pressades bak mot hans knä och han satt fast.

Om dessa pojkar hade suttit bakåtvända och korrekt fastspända så hade Connor klarat sig med mindre skador och Cameron hade levt idag.Tänk på att alltid kontrollera att dina barn sitter ordentligt fastspända! Och låt de sitta bakåtvända så länge det bara går.

Denna film läggs in för att hedra Camerons minne.

OBS! Innehåller starka bilder!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>