Nya stolar från Britax

Britax slår på stort och om jag inte räknat fel så har de lanserat inte mindre än 3 nya bakåtvända stolar på mindre än ett år! De nya modellerna heter Max-Way, Max-Fix och Dualfix.

Först ut kom Britax Max-Way. Enligt mig en förbättrad och rymligare version än Hi-Way. Max-Way har inbyggt huvudstöd där även bältet leds igenom. Vilket gör att det är nästan steglös höjning och sänkning på bältet. Detta ändrar du enkelt med en hand. Monteringen är enligt mina läsare enkel och den tar liten plats i bilen. Max-Way verkar passa både mindre och större barn. Stolen väger bara 7 kg och har flera lutningslägen. Den är från 9-25 kg.

Rekommenderat pris är 2995:-


Som nummer två kom Britax Max-Fix. Max-Fix är ganska lik Max-Way. Men denna stol är en isofix stol och har ett babyinlägg. Vilket gör att den är lämpad även för bebisar. Stolen monteras med stödben och isofix armar. Underförankringsband behövs ej på denna stol. Bältet justeras enkelt med en hand. Max-Fix är godkänd från 0-18 kg och går luta under färd.

Rekommenderat pris är 4295:- Men det går att hitta den billigare online.

Nyast på marknaden är Britax Dualfix. Dualfix är en isofix och kombistol. Detta innebär att den även är godkänd att använda framåt. Dock är detta inget jag rekommenderar. Dualfix är en av många nya stolar som är snurrbara. Man kan vrida på själva stolen när man ska placera barnet i den. Jag tror inte att den kommer bli någon storsäljare på grund av priset. Tyvärr är den bara godkänd till 18 kg både bakåt och framåt. Jag hoppas att den endast kommer användas som bakåtvänd stol. Även i Dualfix ingår det en dyna.

Rekommenderat pris är 4995:-

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>