Recaro Milano

Äntligen ska ni få en efterlängtad recension av Recaro Milano. Nu har stora sonen fått testa den några längre åkturer och han gillar den. Som tur är kan vi vända våra säten i stora bilen. Vilket medför att han kan åka baklänges i en framåtvänd stol. Men innan ni gör detta måste ni kontakta både biltillverkare och stolstillverkare så att man får köra med denna kombination!

Första intrycket av stolen är att den är lätt, mjuk och har mycket bra sidoskydd. Monteringen är lätt och bältet hamnar i en bra position på barnets höfter och axel.  Stolen är godkänd från 15-36 kg och ska användas med bilens 3-punktsbälte. Den bör inte placeras på plats där airbag är aktiv.

Utseende, material och comfort

Milano finns idag i 8 olika färger. Här finns en färg för alla smaker. Klädseln är i ett mocka liknande material. Detta gör att stolen är mjuk även när barnet har mindre kläder på sig. Den finns i följande färger: Black, Graphite, Shadow, Red, Pink, Saphir, Mocca och Purple. Den stol ni kommer se i detta inlägg är i färgen Shadow. Huvudskyddet är väl tilltaget och sonen får en mycket bra position när han somnat. Se bild till höger. Stolen är förstärkt med aluminium i ryggen och är utrustad med ventilationshål. Detta gör att barnet hålls svalt även de varmaste dagarna.

Storlek

Stolen är rymlig både i bredd och längd. En stol som passar de flesta barn som är mellan ca 110- 150 cm långa. I bilen tar den liten plats och det är inga problem att ha flera stolar jämte varandra. Ett plus med denna stol är att den inte passar kortare barn. Min son är i dagsläget ca 105 cm lång och har precis ”vuxit i den”.

Justering av Rygg & Bältesledning

Milano är en enkel stol. Med ett enda tryck och drag så reglerar du lätt höjden på stolens rygg. Detta går även göra när stolen sitter på plats i bilen.  ”Knappen” sitter på baksidan av nackstödet, högst upp så den är lätt att komma åt i alla lägen.

Milano är utrustad med så kallade bälteshorn. Det man ska tänka på när dessa finns på en stol. Är att bältet leds rätt! På den sida där bältet kommer ifrån ska endast midjebältet ledas i hornet. Medens på den sida där bältet knäpps fast, där ska båda ledas in. För att sedan knäppas fast. Se bilder nedan.

    

 

Bältet ligger mycket bra på barnets höfter och den får en bra position kring barnets överkropp. Bältet har dock en viss tendens att vika sig i bältesledaren vid axeln. Men det är inget som stör funktionen.

Man kan även ändra vinkeln på ryggstödet. Något som jag tycker är viktigt om an ska åka längre sträckor. Då kan barnet få en mer vilande position när det somnat och förhoppningsvis undviks det att huvudet fallet framåt. Det finns tre olika lägen och även detta ändras enkelt. Genom att trycka bak respektive fram ryggstödet.

Helhetsintryck

Jag tycker att Recaro Milano är en prisvärd stol. Den är lätt att flytta mellan bilarna och ger barnet stort stöd för huvud och kropp. Klädseln är mjuk och lätt att tvätta. Man kan köpa till extra klädslar vid behov. Dock saknar jag en detalj. Detta är isofix. Isofix gör att stolen sitter stabilare när barnet kliver i och ur den. Den sitter även fast trots att barnet inte sitter i. Har du en bältesstol utan isofix är det mycket viktigt att du spänner fast stolen även när barnet inte åker. Detta för att stolen inte ska vara lös vid en ev krock.

Recao Milano går att köpa från ca 1595:-

Här nedan ser ni hur vi har valt att montera Recaro Milano. En framåtvänd stol som används i ett bakåtvänt säte. Det optimala sättet att förlänga bakåtvänt tiden! ”Framför” storebror ser ni Philip 2 år i Klippan Triofix.

Stort tack till mina svärföräldrar som lånat ut stolen till mig!

Maj 19, 2013 | Posted by in Bältesmonterad, Inlagg, Recaro | 0 comments

Add Your Comment

Your email address will not be published.

Hosting by daromer