Dinofix is in the house!

Lasse från Klippan kom på besök idag och hade med sig ett Dinofix babyskydd med bas och distanskloss till Triofixen (samma som till Dinofix). Blev lika imponerad nu som sist. Rymligt som Logico S, men betydligt lättare. Med en vikt på bara 3.9 kg har vi en rymlig lättviktare som barnen åker säkert i. Inom kort kommer det dock lämna mig för att användas av min systerson Theo. Och därifrån kommer ni få en utförlig recension.

Comments (2 Responses)

 1. Jeanette skriver:

  Vi har också testat Dinofix nu i några veckor då vår baby föddes 6 januari. Jag har inte ännu skrivit någon recension - men kan nämna några saker kort:

  Stolen är rymlig. Jag gissar att barn kan sitta i den till två års ålder. Det är ett stort plus. Samtidigt betyder det att den också tar mycket plats i bilen - speciellt om lutningen blir stor. Det kan den bli om sätet är väldigt platt. Så är det i vår Touran. Bror Martin på Klippan sa jag kan rulla en filt under basen för att minska lutningen en aning och det ska jag nog göra.

  Basen är lätt att sätta fast, det är ju samma bas som Triofix. Och att fästa Dinofix i den när den är fästad med isofixfästena är ungefär som i andra baser jag testat. Aningen lite mer svårt kanske - men man lär sig snabbt hur man ska lägga babyskyddet på basen.

  En sak jag upptäckt är att ifall det blir trångt för babyskyddet kan det komma lite fel på basen. Så kolla alltid att babyskyddet faktiskt klickat i. De två röda flikarna under babyskyddet ska komma upp. Annars drar man helt enkelt upp dem med handen. Det här kollar jag alltid innan vi åker iväg. Om jag har mitt ryggstöd (framför) längre fram klickar babyskyddet i helt bra. Men det är inte alltid man märker ifall det pga trångheten inte klickar i helt. Så kolla alltid!

  Dinofix-basen är optimerad för att användas med isofix. Då bälten alltid kommer lite olika i olika bilar och på olika säten skulle jag se bältesdragningen som en reservlösning. Det kan hända att det i någon viss bil på någon viss plats inte funkar så smidigt som man tänkt sig med bältesmontering.

  Då vi har en bil med isofix fungerar Dinofixen helt superbra för oss i den bilen. Jag väntar på en framtida version där Dinofixen också kan fästas utan bas. Det blir en hit 🙂

  Jag provade just ett Cybex Aton 2 babyskydd också. Det skyddet är också helt suveränt, men rejält mindre. Det var helt uppenbar stor skillnad i storlek mellan de här två babyskydden. En viktig sak var bättre på Cybexen (isofixbasen funkar på ett väldigt smart sätt med säkerhetsbäte), en liten sak var också bättre (solskyddet lätt att vika ner och upp, kanske en bagatell), men en viktig sak var bättre i Dinofixen (storleken). Dessutom är det lättare att klicka i Dinofix-basen då man använder isofix än vad Cybex-basen var (men det är kanske smaksak). Dinofixen var lika lätt att bära som Cybexen trots att Dinofixen är mycket större.

  • maromer skriver:

   Tack så jättemycket för ditt svar! Än så länge står babyskyddet kvar hos mig då jag har en bit att köra till min syster. Men tänkte testa det i min bil som har isofix.

Add Your Comment

Your email address will not be published.

Hosting by daromer