Akta Graco BeLogic

Första gången jag såg Belogic gillade jag den inte alls. Men när jag väl varit och provat den så bestämde jag mig snabbt för att det skulle bli en sådan stol till minstingen. Och i torsdags anlände den. Det blev en i färgen Mode Noir.

Akta Graco är ett företag som funnits sedan 1942. Det startades i USA och på den tiden gjorde de bara bildelar. Det var först 11 år senare som de började ledas in på barn tillbehör. Och 1997 grundades Graco Europe och idag är de den näst största tillverkaren av bilbarnstolar i England.

Utseende, material & komfort

BeLogico är en ganska ny modell och de första stolarna såldes under 2011 (tror jag). I år har Akta Graco valt tre färger, Lyon, Mode Noir och Orbit. Lite trista, men de smälter lätt in i bilens inredning.

Klädseln är sammets likande och jätte mjuk för barnet, se bild 1. Här får BeLogico både plus och minus. Plus för att stolen är mycket mjuk och ombonad. Men minus för att det är svårare att hålla stolen ren. Jag har än så länge inte tvättat klädseln och kan inte uttala mig hur den är att ta av och på. Den tvättas i maskinen på 30 grader. Bältesmuddarna är i samma material som klädseln och är mjuka. De är avtagbara. Spännet är mjukt fodrat och ligger bra på barnets mage, se bild 2.

 

BeLogicon sitter i en bas och tack vare denna så kan du luta stolen under färd. Vilket är ett stort plus om barnet skulle somna. Här nedan följer bilder på de tre olika lägerna. Nackdelen är att benutrymmet bli mindre ju mer lutad stolen är. Nackstödet är jätte mjukt och stort.

Storlek

Jag upplever att stolen tar ganska mycket plats. Men det finns många andra stolar som tar betydligt mer plats. Till exempel Britax Multi-Tech. Jag trodde att BeLogic skulle vara i samma storlek som Akta Gracos Cosmic Comfort S. Men den är betydligt rymligare. Huvudstödet går ha både långt ner och högt upp och det gör att stolen går använda även till de minsta, se bild 1-2. Den är Plus godkänd från 9-25 kg för bakåtvänt bruk.

Båda mina pojkar har gott om plats i stolen. På bilden nedan ser ni John 3 år, 8 månader och 104 cm lång, se bild 1. Benplatsen blir bra även för längre barn, se bild 2

Montering

Här är jag positivt överraskad. Monteringen gick på max 5 minuter och den sitter väldigt stabilt. Bältet är lätt att få dit, se bild 1-5 . Stödbenet enkelt och det finns bara ett förankringband, som löper i mitten på basen, se bild 6-9. Inga problem att förstå hur bältet ska monteras, men här får ni ändå en bildserie över det.

Stolen ska alltid monteras enligt anvisningarna och går ha monterad på alla platser i bilen. Bältet går att justera i tre olika lägen och nackstödet ställer man in efter man ändrat bälteshöjden.

Tillbehör

Akta Graco har inte så många tillbehör. Men i deras sortiment hittar vi bland annat solskydd och sätesskydd.

Helhetsintryck

BeLogic tog mig med storm och man kan nog kalla det förälskelse vid första anblick. Stolen är väl genomtänkt och den passar även de mindre barnen. Den är mjuk, lätt att montera, sitter stabilt och barnen kommer högt upp. Vilket gör att de ser mer. Båda mina pojkar sitter riktigt bra i denna stol och får de välja så är den en absolut favorit. En klar vinnare i Akta Gracos sortiment!

Akta Graco BeLogic går köpa från ca 2795:-.

 

 

Det här inlägget postades i Akta Graco, Bältesmonterad, Inlagg. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Akta Graco BeLogic

 1. Heidi skriver:

  Provar att kommentera :))

 2. Pingback: Passa på - Belogico | Bilbarnztolar.se

 3. Pingback: Britax Two-Way är inte den rymligaste stolen | Bilbarnztolar.se

 4. Pingback: Sommaruppehåll | Bilbarnztolar.se

 5. Pingback: Akta Graco Belogic vs Britax Hi-Way m.fl. |

 6. linda skriver:

  hej! nu e ju detta ett tag sen men antar att du har kvar stolen. ja e intresserad av detta då ja funderar på att skaffa den till dottern när de e dags o byta stol..MEN har en fundering..förankringsbandet…ja förstår inte riktigt.. de e som en krok som man ska sätta fast ser ja, men ska man inte föra förankringsbandet runt något?

  • maromer skriver:

   Hej! Du fäster förankringbandet under stolen framför. Eller under den stol där bilbarnstolen sitter. Har du ej möjlighet att fästa bandet under stolen. Så kan man dra det runt sätet framför. Då mellan ryggstödet och sätet. Eller om du har öglor kan du fästa bandet i båda dessa för att få det i mitten. Jag kan ta bilder på hur vi har fäst stolen i min sambos bil! Uppdaterar med detta under veckan:)
   I själva stolen så hakar du i bandel med en ”krok”
   //Malin

 7. linda skriver:

  snälla svara till min mail lindasvalander@gmail.com

 8. Malin skriver:

  Tror du två belogic får plats bredvid varandra i en ny vw sharan? Har tvillingar som gärna sitter bredvid varandra i bilen (dvs en i mitten och en ytterplats)

 9. LouiseC skriver:

  Hej! Vi har tvillingtjejer på tre år och två månader och ena tjejen är på väg att växa ur sin Klippan KISS så nu kikar vi på Akta Graco BeLogic, men vi har bara en Ford Focus kombi och undrar om den får plats.
  Just nu har vi flickorna placerade i rad, ena stolen i passagerarsätet fram (med låst krockkudde) och den andra precis bakom i baksätet. När vi hade båda stolarna bak blev det trångt i förarsätet för min man och mittenplatsen var obrukbar.
  Jag vet att Klippan KISS är identisk med Akta Gracos DuoLogic II och undrar då om BeLogic:en tar ungefär samma plats?
  Mvh LouiseC.

  • maromer skriver:

   Hej!

   Tyvärr har jag ej fått äran att testa Kiss eller Duologic. Men som du skriver så tar de båda stor plats. Och jag kan tänka mig att om du får in dessa båda så bör belogic få plats. Om inte så tipsar jag dig om Axkid minikid. Dessa tar betydligt mindre plats men räcker många åt framöver. Min äldsta är 110 cm lång och fyller 5 i maj. Jag räknar med att han kan använda denna stol tills dess han är ca 120 cm lång. Alternativt kan det fungera att ha en axkid minikid och en britax maxway. Maxway är en jättebra stol att ha i mitten bak. Användningstiden är något kortare än Minikid, men kanske är dina flickor olika stora? Min stora ryms ännu i Maxway!

   //Malin

   • LouiseC skriver:

    Tack för svaret! Hade inte ens tänkt på att man kan ha två olika stolar! Är så van att alltid köpa två likadana av allt viktigt! 😉
    Ska kika på både Axkid Minikid och Britax MaxWay!
    Igen tack!

    //LouiseC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *